2017. május 18. 12:04 - KiB99 powermetal.blog.hu

Heavenly - Sign of the Winner (2001)

Ha Franciaországon belül keresünk power metal zenekarokat, bizony komolyabban a dolgok mélyére kell ásni, mert nem egyszerű vállalkozás. Van prog power, heavy/power, de szintíszta power metalt csak a HEAVENLY játszik...nem is akárhogy.

1433_logo.gif

Jelenlegi felállásuk:

Ben Sotto Ének, billentyű (1994-)
Olivier Lapauze Gitár (2004-)
Pierre-Emmanuel Desfray Dob (2009-)
Frédéric Geai-Schmitt Basszusgitár (2011-)
Nicolas Marco Billentyű (2011-)

 

A Heavenly 1994-ben alakult Párizsban. A rendkívül fiatal (alapításkor 14 éves!!!) Ben Sotto az egyetlen, aki azóta is tagja a bandának. Első lemezük 2000-ben jött ki Coming from the Sky, címmel. Nyugodtan nevezhetjük őket a francia Helloweennek, egyértelműen felfedezhető minden eleme a legendás zenekarnak. De említhetjük még velük kapcsolatban a Gamma Rayt, korai Edguyt, énekes fronton pedig azonnal Rob Halford ugrik be.

Én most a második, talán a legjobb (nehéz a választás) albumukat mutatnám be, a 2001-ben megjelent Sign of the Winner-t.

heavenly-sign_of_the_winner-frontal.jpg


1.  Break the Silence
2.  Destiny
3.  Sign of the Winner
4.  The World Will Be Better
5.  Condemned to Die
6.  The Angel
7.  Still Believe
8.  The Sandman
9.  Words of Change
10. Until the End

Egy remek intro (Break the Silence) nyitja az albumot, ami alapján egy könnyed kis középtempós albumra számíthatnánk. Ennél nagyobbat nem is tévedhetünk, mert ami ezután jön, az turbó, minden mennyiségben.

Igazából nem is tudom ezt az albumot dalonként elkülöníteni. A Destiny-vel elindul az őrület, és az Until the End-el véget ér. Gyorsabbnál gyorsabb tételek, baromi jó szólók, eszement power screamek Soto-tól, tele jobbnál jobb dallamokkal, refrénekkel. Egyedül a The Angel töri meg a lendületet, nagyjából két percre, hogy aztán roboghassunk tovább. Mindegyik dal igazi power gyöngyszem, ebbe az albumba én nem tudok belekötni.

Sajnos az utolsó, 2009-ben kiadott lemez óta nem túl aktív a zenekar, sokat nem is turnéznak (legnagyobb sajnálatomra). Eddig egyedül egy koncert-válogatáson láttam 2 számukat. Nagy álom, hogy eljussak egy bulijukra, de azt hiszem, álom is marad. Pedig......

 

KiB

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://powermetal.blog.hu/api/trackback/id/tr1912513373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása