2017. június 14. 12:51 - KiB99 powermetal.blog.hu

Noble Beast - Noble Beast (2014)

Az amerikai és európai power metalt nehéz összehasonlítani. Legtöbbször nem is nagyon keveredik át egyik "oldal" a másikra. Csak néhány US power banda tudott igazán befutni Európában (pl. Manowar, Iced Earth). 

A Noble Beast 2007-ben alakult Minnesota-ban. Szerintem az egyik "legeurópaibb" US powert játszák (nem is akármilyen szinten), noha azért hallatszik a zenéjükön, hogy honnan is jöttek.

noble_beast.jpg

Jelenlegi felállásuk:

Matt Hodsdon Gitár
Rob Jalonen Gitár, Ének
Tom Tier Dobok
Andy Topeff Basszusgitár

 

Első (és eddigi egyetlen) lemezüket 2014-ben adták ki Noble Beast címmel.

 a1164372948_16.jpg

 

Mindenféle intro vagy egyéb közjáték nélkül indítják az albumot az Iron Clad Angels-el. Zúzda a javából, remek power-scream az elején, kiváló nyitása a lemeznek.

Középtempós zakatolás a Behold the Face of Your Enemy-ben. 

Iced Earth-ös áthallás a Master of Depravity-ban, számomra ez a szám a gyengébbek közé tartozik. (Lehet nem elég gyors?:) ) A refrén és a szóló azért ment a helyzeten. Nem rossz szám ez sem természetesen, csak a többihez képest gyengébb.

A Dragon Reborn megint egy lassabb szám. Utóbbi három dalnál lehet igazán hallani, hogy mi a különbség az EU, illetve a US power között.

A következő két tételt egybevenném (We Burn - Noble beast), Két igazi POWER örület. A We Burn szólója és refrénje (igazi himnusz:) ) egyértelműen az egész album egyik csúcspontja. Ugyanez elmondható a címadóról is, sőt, a Noble Beast ikergitáros szólója, ha lehet, még jobb.

Peeling Back the Veil-el ismét lassabb vizekre evezünk. Remek szóló és refrén ismét. (Kezdem sokat ismételni ezt a dolgot, de hát ez az igazság:) )

Disintegrating Force már-már thrashes aprítása kicsit kilóg az sorból, de a világon semmi baj nincs vele. Jó kis zúzás megy végig.

A On Wings of Steel egy újabb középtempó, igazi együtténelkős refrénnel. A szóló itt is zseniális.

A befejező Nothing to Repent a maga nyolc és fél percével a leghosszabb tétel a lemezen, sajnos pont egy kicsit gyengébb, mint a többi, de semmit nem ront az összképen.

Kiváló albumot hoztak össze az amerikai srácok, remélem lesz (hasonló minőségű) folytatása.

 

KiB

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://powermetal.blog.hu/api/trackback/id/tr5712589405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása