2022. november 18. 09:34 - KiB99 powermetal.blog.hu

Élménybeszámoló - Warkings, Dragonforce, Powerwolf 2022-11-16 Barba Negra Red

Nagyon rég, még a vírus előtt voltam utoljára koncerten, közel 2 és fél éve. Mi lenne jobb "visszatérés", mint egy hamisítatlan power este. Előre annyit, az utolsó fillérig megérte.

1116powerwolf.jpg

 

Barba Negra új helyen? Mikor meghallottam, nagyon meglepődtem, és féltem, hogy olyan helyre költöznek, ami nekem nagyon messze van. És akkor bizony problémás lenne koncertekre járni. Szerencsére csak minimális plusz távolság lett, igy semmi akadálya nem volt, hogy újra "bakancsot ragadjak".

Az uú helyszín egy bazi nagy sátor, lényegesen nagyobb hely, mint az előző.
Sajnos az egyedisége nem költözött a Negrának, elvesztette a kalózos kinézetet. Ezt sajnálom, mert nagyon jót tett az alap hangulatnak. Remélem a jövőben esetleg "berendezik".
De sebaj, erre a helyre több lehetőség adódik, hogy akár nagyobb bandákat is elhozzanak, nem aréna árakon, meglátjuk.

Warkings:

Nem sokkal kezdés előtt estünk be, keveset kellett várni az este első fellépőjere a német Warkingsre.
Néhány videót megnéztem előre, így tudtam, mire számíthatok. Mindenféle korok mindenféle témája, mindenféle jelmezekben:) Volt itt római, keresztes, viking...és még Morgana is eljött személyesen. Baromi látványos a zenekar ezekben a szerkókban. Mondjuk nem tudom, mennyire kényelmes ilyen öltözékben koncertezni, mondjuk egy kellemes nyári napon, de őket láthatóan nem zavarta:)

20221116_184018.jpg
A Warking modernebb powert játszik, ezt a fajtát annyira nem kedvelem, de így koncerten kifejezetten jól szóltak.
Mondjuk az énekesek kicsit lehettek volna hangosabbak, de a hangszereket kiválóan lehetett hallani

Énekesből mindjárt kettő is jutott az estére. A fő dalnok, The Tribune mellé érkezett egy török (!!) hölgyemény is, Morgana Le Fey..., aki nagyszerűen keverte a hörgős részeket a tiszta refrénekkel, nagyon jól megtámogatva a vezért, ketten együtt nagyon jól szóltak

20221116_185128.jpg

Sajnos inkább közeptempós számokat játszottak a nem túl hosszú koncert nagy részében (mondjuk 8 számot így is lenyomtak), viszont azok nagyon dallamosak és élvezhetők voltak. Azért nem bántam volna egy-két gyorsabb tételt is, de kezdésnek tökéletes volt. Lelkesek voltak, szimpatikusak, az énekeseknek baromi hangjuk volt, a gitárosok jól nyomták, soha rosszabb kezdést. (és még maga Hephaistos is előkerült néha:) )

Setlist: The Last Battle, Spartacus, Maximus, Monsters, Fight, Hephaistos, Sparta, Gladiator

Dragonforce

A Dragonforce-t nagyon rég nem láttam élőben, legutóbbi találkozásunk pedig nem volt túl jó. Egy borzalmas hangzású koncert volt jó régen, reméltem most jobbak lesznek. Rendesen kicserélődött már a banda, a két gitároson kívül mindenki új már, meg van, aki már nincs is. Sajnos elhagyták a billentyűst egy pár éve, nekem hiányzott, valamint lett egy uj basszusgitárosuk, egy hölgy személyében, akire szintén nem lehetett panasz.

A színpadkép egyszerűen zseniális volt, két oldalon egy-egy játékgep foglalt helyet, amire fel lehetett menni. Ki is használták Hermanék rendesen. 
A háttérben két led-falat húztak be, és ezeken, valamint a két játékgépen folyamatosan régi játékokból voltak részletek. Egy ilyen kockának, mint én, megváltás volt:) Ahhoz képest, hogy előzenekar voltak, kihasználtak minden lehetőséget.

20221116_194936.jpg
Na és akkor a koncert...nem jutott sok idő, kb. 50 perc volt csak. Na de milyen 50 perc. Amennyire tudtak, jó kis best of-ot raktak össze. Klasszikusok (through fire and flames, cry thunder, fury of the storm) es néhány újabb tétel.

20221116_201135.jpg
Folyamatosan változtak a képek a gépeken, megtámogatva az adott számot.
Kiválóan szóltak, minden szólót tökéletesen lehetett hallani, Marc éneklése is tisztán szolt, ki is tett magáért.
A kevés idő ellenére nagyon jó koncertet hozott a Dragonforce, remélem legközelebb jönnek headlinerként.

Setlist: Highway to Oblivion, Three Hammers, Fury of the Storm, The Last Dragonborn, My Heart Will Go On (Céline Dion cover), Cry Thunder, Through the Fire and Flames

POWERWOLF (igen, csupa nagy betűvel):

Amikor néztem a koncerteket, hogy mire is menjek, sokáig gondolkodtam, hogy erre az estere megvegyem-e az egyébként nem olcsó jegyet. Az utóbbi Powerwolf koncertek, amiken voltam, nem voltak épp a legizgalmasabbak, sőt, némelyik sajnos kifejezetten unalmas volt. Aztán úgy voltam vele, hogy miért ne, ők is rég jártak nálunk.

20221116_182718.jpg
Kis színpad pakolás után percre pontosan Attiláék kijöttek, és belekezdtek egy szinte tökéletes koncertbe.
Rendesen kitettek magukért hangban, látványban, színpadképben, mindenben. Egyszerűen fantasztikus volt az egész koncert.
Féltem, hogy majd megint jön az összes közeptempós dal egymás után, de nem. Rendes besf of volt, jól adagolva a gyors számokat is. Egy percre nem ült le a hangulat. Attila folyamatosan énekeltetett minket, amikor csak lehetett, sokat beszélt, es látszott rajta, hogy baromira élvezi az egészet.

20221116_210342.jpg
Legutoljára Rammstein koncerten láttam egy pirót, mint amennyi most volt. Égett minden, ami nem a tagok útvonala volt. Az egyik számra betoltak egy egész orgonát, aminek a csövei lángoltak majdnem végig.
Nem egyszer jöttek be csuhasok fáklyával, volt, hogy végig ott is maradtak az adott dal idején.

20221116_212357.jpg
Attila hangja továbbra is fantasztikus, döbbenet, amit tud, a Wolf tesók végig hibátlanul játszottak, rohangáltak, pózoltak, láthatóan ők is nagyon jól éreztek magukat.
Ahogyan a billentyűs Falk is, majdnem több időt töltött a közönséggel, mint a hangszerével.

20221116_214323.jpg

Közel két órát játszottak, szerencsére nagyon kevés üresjárattal
Sok Powerwolf koncerten voltam, de messze ez volt a legjobb, hatalmas köszönet érte Attiláéknak.

Setlist: Faster Than the Flame, Incense & Iron, Cardinal Sin, Amen & Attack, Dancing With the Dead, Armata Strigoi, Beast of Gévaudan, Stossgebet, Demons Are a Girl's Best Friend, Fire and Forgive, Where the Wild Wolves Have Gone, Sainted by the Storm, Army of the Night, Blood for Blood (Faoladh), Ráadás: Sanctified With Dynamite, We Drink Your Blood, Werewolves of Armenia

20221116_215747.jpg

Lehet azért, mert rég voltam koncerten, de ez az este egészen elképesztő volt, az egyik legjobb buli, amin az elmúlt 20 évben voltam. Attila és Marc is elmondta, hogy a vírus óta most először vannak úton, és ez bizony meglátszott a teljesítményükön.

Az új barba jelesre vizsgázott nálam, minden gyorsan, simán ment. A koncertek percre pontosan kezdődtek, a hangzás elsőrangú volt végig, szívesen fogok jönni legközelebb is...alig egy hónap múlva:)



KiB

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://powermetal.blog.hu/api/trackback/id/tr917981304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása