2024. április 28. 13:17 - KiB99 powermetal.blog.hu

Élménybeszámoló - Trick or Treat, Nanowar of Steel 2024-04-26 Barba Negra Blue

Kedvenc szerzőtársammal készültünk az újabb koncertre, de bokros teendői, és betegsége miatt (jobbulást) helyette a lassan 16 éves fiam jött velem, akinek ez volt a harmadik koncertje velem...hiába, a jó nevelés:)

nanowar_of_steel_trick_or_threat_barba_negra_blue_stage_2024.jpg

Viszont ilyen még nem volt, egész héten úgy éreztem, hogy valahogy semmi kedvem most menni, inkább jöttem volna haza pihenni...természetes nem így tettünk, és milyen jól tettük!

Szokásos időben érkezés, beengedés, szörnyülködés a merch árakon...van, ami nem változik.

Trick or Treat:

Remek színpadkép várta az első olasz csapatot, két hatalmas szellemmel, meg kis felfújt szemekkel, amik a koncert nagy részben folyamatosan pattogtak a közönség között.

20240426_194504.jpg

Percre pontosan kezdett a koncertbe Cont mester egyik zenekara a sok közül:) Allesandro élőben továbbra is elképesztő, pedig már nem igazán fiatal. Nem sokat hallgattam őket korábban, csak úgy felületesen. Na ezt pótolni fogom, ennyi minőségi turbót egymás hegyén-hátán...imádtam:) Egységes ruhában, a színpadképnek megfelőlen léptek fel, szerintem sokat dob az ilyesmi egy koncerten.

20240426_195136.jpg

Ők is kellőképpen bolondok (bár messze nem annyira, mint a Nanowar), folyamatosan pörögtek, grimaszoltak, nagyon élvezteék a zenélést. A közönség viszont szerintem továbbra sincs felkészülve az ilyen tempójú zenére, meglehetősen nyugodtak voltak...pedig a zene pörgött rendesen, alig vettek elő lassabb tételeket az amúgy tekintélyes mennyiségű albumokról. A Crazy c. dalnál Alessandro egy nem tól jól begombolt kényszerzubbony-féleségben jelent meg, de volt itt hatalmas repkedő nyalóka (köz- és életveszélyes:) ), valamit a korábban említett repkedő szemek.

20240426_202441.jpg

Így, hogy csak 2 zenekar lépett fel, nem tudom, miért nem játszottak többet, simán 3-4 szám még beleférhetett volna. Remélem jönnek majd még, akár főzenekarként, volna miből válogatni.

setlist: Creepy Symphony, Hungarian Hangover, Aquarius: Diamond Dust, Girls Just Want to Have Fun (Cyndi Lauper cover), Evil Needs Candy Too, Queen of Likes, The Great Escape, Crazy

 Nanowar of Steel:

Volt szrencsém megtekinteni a tavaly Nanowar koncertet az Analógban, így tudtam már, hogy mire számíthatok...és nem kellett csalódni. Ezek az olaszok teljesen marhák, nincs jobb szó rá. Közben meg vérprofik, nem akármilyen zenei tudással. A tavaly látott szerkóban léptek fel, annyi volt a különbség, hogy most a led-falon folyamatosan változtak a képek, videók.

20240426_214149.jpg

A kezdetektől ugyanazzal a felálással játszanak, és ez meg is látszik. Nem lehet egyszerű folyamatosan viccesnek maradni úgy, hogy ne legyen izzadságszagú az egész. És nekik megy, nem is akárhogy. Elmondták, hogy ők nem akarnak wall of death-t, mert nem akarják, hogy megésrüljön bárki. Inkább wall of love-ot, amit be is mutattak, hogy hogyan kell csinálni egy George Michael feldolgozásra...aztán következett a  közönség. RIkán látni ennyi rockert egy halomban táncolni:)

20240426_210900.jpg

Potowotominimak (micsoda név) többször is jelmezben jelent meg...volt hatalmas bagoly, vagy maga Cthulhu, aki telefonált:)

20240426_210418.jpg

A közönség aboszolút vevő volt mindenre, és ezek a dalok élőben mindenre is alkalmasak:)) Szerencsére sokat játszottak (18 !!! szám), legutoljára pedig nem hiányozhatott a legjobbjuk, a Valhallaluja, ahol egy IKEA-s asztal is összerelése is megtörtént (sajnos Thomas Winkler nélkül, de nyilván ennyiért nem turnézik végig velük...pedig mennyire jó lett volna:) )

20240426_221359.jpg

 

setlist: Barbie, MILF Princess of the Twilight, The Call of Cthulhu, Il cacciatore della notte, Wall of Love (George Michael cover), Ironmonger (The Copier of the Seven Keys), Disco Metal, ...And Then I Noticed That She Was a Gargoyle, Norwegian Reggaeton, Metal Boomer Battalion, Afraid to Shoot into the Eyes of a Stranger in a Strange Land, Armpits of Immortals, Uranus, Hail to Liechtenstein, Power of the Power of the Power of the Power (Of the Great Sword), Ráadás: Pasadena 1994, La Polenta Taragnarock, Valhalleluja

Elképesztő, hogy szinte mindenféle stílusban tudnak parodizálni, és nem is akármilyen minőségben. Volt itt Rhapsody, Iron Maiden, Sabaton, Hammerfall és sokan mások. Én végig vigyorogtam az egészet, nagyon jót tett egy ilyen koncert. A Trick or Treat (lehetett volna hosszabb a koncertjük) és a Nanowar is nagyon magas szinten műveli a saját stílusát.

A Nanowar úgy vezette fel ezt a turnét, hogy már öregek, és lehet nem látjuk őket többet élőben. Remélem nem így lesz, és még jönnek hozzánk.

 

 

KiB

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://powermetal.blog.hu/api/trackback/id/tr9418328851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása