2017. május 12. 12:13 - Pethi

Jag Panzer - Ample Destruction (1984)

Na kérem szépen, az én első választásom a Jag Panzer-re esett. Ez az amerikai ősbanda (1981-ben alakultak) szégyenletes módon hazánkban ismeretlen, lefogadom, hogy 10 magyar metálosból 8-9 nem hallott róla. Nagy kár, mivel a híres US Power Metal élvonalbeli tagjai és szinte a stílus alapítói közé tartoznak.

Debütáló albumuk, a szinte tökéletes Ample Destruction volt. Már a szaftos borítón is érezhetjük az igazi 80-as évekbeli, tökös heavy metal érzést. Mert bizony ez egy tökös album. Ebben a zenében aztán nincsen gumicukros szintizés, nincsenek gyermekded dallamok, de még csak ballada sincs (amiket én személy szerint nem igazán kedvelek). Ez egy igazi tökös, kemény Old School Heavy/Power Metal. Ja, és ha még nem mondtam volna, tökös.


Az album jellemzői közé tartozik a középtempó (1db gyors szám van), kevésbé dallamos de mégis fülbemászó refrének, kiváló ének és riffek, riffek, riffek. Az énekes, Harry "The Tyrant" Conklin elképesztő jó munkát végez. A magasat ugyanúgy jól nyomja mint a mélyet. A riffek meg, ha nem akarod, akkor is belemásznak a füledbe.

Szóval röviden mindenkinek ajánlom ezt a bandát és albumot, aki szereti a 80-as évekbeli Old School US Heavy/Power Metalt. Tökös, tökös, tökös!

Legjobb számok: Licensed to Kill, Harder than Steel, Generally Hostile, Reign of the Tyrants.





Pethi



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://powermetal.blog.hu/api/trackback/id/tr3812500527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása