2017. június 30. 13:37 - KiB99 powermetal.blog.hu

Onmyo-Za - Kohjinrasetsu (2002)

Japán...átmerészkedek. Ahogy rengeteg power zenekar is "átmerészkedik", mert ott bizony nagyon is imádják a metalt. Egylemezes bandák is adnak ki "japán-bónuszokat". Ismertebb japán zenekarok közé tartozik az Animetal, vagy a Galneryus.

Az Omnyo-Za inkább heavy-powert játszik (közelebb a heavyhez), női énekessel a fronton. A zenekar 1999-ben alakult, azóta 12 (!!!) lemezt adtak ki, volt, hogy egy éven belül kettőt. Ami számomra igazán különleges, hogy 18 év alatt alig volt tagcsere, egészen ritkaság. Egyedül a dobos lépett ki, élőben megoldják vendégekkel.

18168_logo.gif

Jelenlegi felállásuk:

Matatabi Basszusgitár, Ének (1999-)
Maneki Gitár (1999-)
Karukan Gitár (1999-)
Kuroneko Ének (1999-)

 

2002-ben adták ki harmadik lemezüket Kohjinrasetsu címmel. Nem volt egyszerű fonetikus leírást találni a dalokhoz, legtöbb helyen japánul van írva:).

coveronmyouza_kojinraretsu.jpg

 

1. 羅刹 - Rasetsu
2. 朧車 - Oboroguruma
3. 煌 - Kirameki
4. 牛鬼祀り - Ushioni Matsuri
5. 烏天狗 - Karasu Tengu
6. 陽炎忍法帖 - Kagerou Ninpouchou
7. 月に叢雲花に風 - Tsuki ni murakumohana ni kaze & kurozuka
8. 組曲「黒塚」~安達ヶ原 - Adachigahara
9. 組曲「黒塚」~鬼哭啾々 - Kikokushuushuu
10. おらびなはい - Orabinahai

Saját bevallásuk szerint a japán mitológiáról és folklórról zenélnek. Az énekes hölgynek nagyon szép hangja van, néha pedig a basszusgitáros is besegít. Az album nagy része inkább a középtempót tartja, de van néhány igazán gyors tétel is, valamint egy csodaszép ballada (8. 組曲「黒塚」~安達ヶ原 - Adachigahara). A riffek végig zúzósak, a szólók kiválóak, a hangzás is nagyon jó. Személyes kedvencem a remekül hangzó 組曲「黒塚」~鬼哭啾々 - Kikokushuushuu:). Fogalmam sincs miről szól, de az nem baj. Sajnos ehhez nem találtam sehol videót.

Kedvcsinálónak viszont itt egy Trooper feldolgozás:

Nem kimondott power album, de érdemes egy próbát tenni velük, már csak azért is mert anyanyelvükön énekelnek, ami mindig különleges.

 

KiB

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://powermetal.blog.hu/api/trackback/id/tr512631187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása