2017. július 08. 10:19 - KiB99 powermetal.blog.hu

Crimson Shadows - Kings Among Men (2014)

Nagyon régóta kerestem olyan zenét, ahol megfér egymás mellett az igazi poweres turbó, és a death-es hörgés. (Igen, tudom, hogy Children of Bodom, őket is nagyon szeretem, de ők szerintem kevésbé power.) És végül meg is találtam. Ők a Crimson Shadows kanadából. Ezek a srácok Dragonforce-al álmodtak, és Bodommal ébredtek. A Bodommal ellentétben (szerintem) nekik teljesen power az alap, amire a hörgés megy, és a tiszta refrének is a poweres részt erősítik. 2013-ban megnyerték a wackenes Metal Battle-t.

crimson_shadow_logo.jpg

Jelenlegi felállásuk:

Cory Hofing Dobok (2006-)
Greg Rounding Gitár, Ének (2006-)
Ryan Hofing Gitár, Ének (2006-)
Paul Ablaze Ének (hörgés) (2016-)

 

2014-ben adták ki második albumukat Kings Among Men címmel.

431352.jpg

1. March of Victory (Intro)
2. Rise to Power
3. Heroes Among Us
4. A Gathering of Kings
5. Maidens Call
6. Braving the Storm
7. On the Eve of Battle (Intro)
8. Freedom and Salvation
9. Dawn of Vengeance
10. Moonlit Skies and Bloody Tides

Ezen az albumon (és az elsőn is) kőkemény turbók sorakoznak megállás nélkül. Tényleg olyan tempóról beszélünk, ami bőven elférne akármelyik Dragonforce albumon. Ahogy a szólók is. Döbbenet, amit ezek a srácok tudnak.

Egy igazán epikus introval indít a lemez, utána pedig gyors, gyorsabb, TURBÓ. (Nem tudok mást írni, egyszerűen hihetetlen:) ). Nehéz szétválasztani a számokat, igazából egy tempóban megy végig az lemez, de egy percre sem válik unalmassá.

A "leglassabb" szám (aminek csak az alaptempója lassul be egy kicsit, a lábdob valami elementáris erővel pörög) a kedvencem, ez a Braving the Storm. Ebben egy olyan szóló van (a majdnem 7 perces dalból 4 !! perc), hogy nem hittem a fülemnek.

A lemez közepén van egy, nem egész egy perces midtro pihenésnek, aztán folytatódik a tekerés ezerrel.

Egyszerűen imádom ezt az albumot, meg a zenekart is. Egyszer volt szerencsém látni őket itthon, nagyon durvák voltak élőben is. Sikerült pár szót váltani velük, nagyon szimpatikus, fiatal banda. Remélem járnak majd még felénk.

 

KiB

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://powermetal.blog.hu/api/trackback/id/tr2412648777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása