2017. május 23. 10:40 - KiB99 powermetal.blog.hu

Sylvania - Lazos de sangre (2011)

A Heavenly-s cikknél írtam, hogy Franciaországban nehéz power metal bandát találni. Spanyolországban sem sokkal könnyebb, talán a Dark Moor említhető nevesebb zenekarnak. De van ám jófajta zene arrafelé rajtuk kívül is, elég a Druidas-t, vagy a Vhäldemar-t (róluk is fogok írni valamikor), vagy jelen írásom tárgyát, a 2006-ban, Valenciában alakult Sylvania-t említeni.

3540260315_logo.jpg

Jelenlegi felállásuk:

Alfonso Arróniz Ének
Álvaro Chillarón Basszusgitár (2006-)
Alberto Montoya Gitár (2006-)
Sergio Pinar Dob (2013-)

 

Ritka, hogy egy nem angol zenekar a saját nyelvén ad ki albumokat. Gondolom kevesen akarnak kockáztatni, és inkább angolul adják elő dalaikat. Egész más hangzást ad a dolgoknak, akár egy feldolgozás, akár egy saját dal más nyelven történő kiadása. A Sylvania utóbbiak közé tartozik. És azt kell mondanom, nagyon jót tesz a zenéjüknek a spanyol nyelv. Első albumukat 2011-ben adták ki, Lazos de sangre címmel.

320188.jpg

1.  Mirando al cielo
2.  Lazos de sangre
3.  Buscando un camino
4.  Jugando a ser Dios
5.  La princesa prometida
6.  No se que será de mi
7.  Sal de tu prisión
8.  Raíz de la ilusión
9.  Al caer la noche
10.  Mi juicio final
11.  Desátame (Mónica Naranjo cover)

Ezen az albumon még Ángel Ortiz énekel, őt váltotta később Alfonso Arróniz.

 A "kötelező" intró uán (Mirando al cielo), ami egyébként nagyon dallamos, sok zongorával, a srácok "belecsapnak a lecsóba".

Egy remek turbóval, a címadóval (Lazos de sangre) indul az utazás spanyolországba. Tényleg egész másképp hangzik spanyolul ez a zene. Nem is nagyon érdemes összehasonlítani más, angolul éneklő bandákkal. Kapunk egy elég hosszú (és nagyon jó:) ) szólót.

Buscando un camino már kicsit lassabb, sok váltással. A refrén itt is nagyon dallamos, de ez jellemző az egész albumra.

Jugando a ser Dios jó kis headbanggel indul, hogy aztán laza középtempós refrénbe váltson. Ez a váltás végig megmarad ebben a dalban. Itt is nagyon technikás a szóló.

La princesa prometida-ban visszatér jó barátunk, a sebesség:). Himnuszos refrén (ismét:) ), a szólót élmény hallgatni.

Nagy meglepetés lett volna egy spanyol album ballada nélkül. No se que será de mi. Szép dallam, akkusztikus gitár, kiváló ének Angel Ortiztól.

A Sal de tu prisión egy középtempósabb zakatolás, szintén remek szólóval, ami egy kis furulyaszóval van megtámogatva.

Raíz de la ilusión egy instrumentális dal, valami hihetetlenül szép akkusztikus szólóval. Tényleg hallani kell. Sajnos a második felében ezt elrontják egy elektromos gitáros betéttel, ami önmagában nem is volna rossz, de az elejéhez képest borzalmas.

Egy jó kis zakatolással haladunk tovább (Al caer la noche), ami elvezet minket a lemez csúcspontjához.

Ez pedig egyértelműen a Mi juicio final. Számomra ez a TÖKÉLETES POWER METAL dal, a maga több, mint 14 (!) percével. Egyszerűen hibátlan. Itt aztán van minden, amiért ezt a stílust imádni lehet. Lassabb részek, kórus, egy kis női éneklés, sok váltás, turbó refrén, ami kellően himuszos, és egy olyan szóló....nehéz szavakba önteni. Ezt a számot nagyon sokszor hallgattam meg egymás után, sosem elég belőle. Tényleg fantasztikus. Ja, és mindezt még ráadásul spanyolul:).

Az album végén helyet kap egy feldolgozás is, Desátame címmel. Azt nem tudtam kideríteni, hogy Monia Naranjo énekel-e, de a dallal semmi probléma.

Ha más miatt nem is, a spanyol nyelv miatt mindenképp különleges ez az album, de önmagában is megállja a helyét. Kiváló Power metal alkotás.

 

KiB

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://powermetal.blog.hu/api/trackback/id/tr1212525187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása